fbpx
19 iunie 2020

Candidatul ideal pentru implant dentar

Cel mai bun candidat pentru un implant dentar este o persoană sănătoasă, cu o mandibula completă. Dentistul în timpul consultării va lua în considerare toate circumstanțele și va decide dacă este posibil un tratament. Daca esti o persoana cu o mandibula completă (un adult) și esti în stare bună de sănătate, mai ales atunci când vine vorba de dantura, canalul radicular, țesutul gingiilor și structura osoasă (suficientă), atunci poti alege varianta implantului dentar.
30 ianuarie 2020
periuta de dinti electrica sau manuala

Periute de dinti electrice VS manuale

Asistența medicală orală este foarte importantă. Astăzi avem o gamă largă de opțiuni din care să alegem: perii de dinți manuale sau electrice, diverse tipuri de pastă de dinți și ata dentară, precum și kituri și dispozitive de albire a dinților. Când vine vorba de cel mai bun tip de periuță de dinți, amândoua au avantajele și dezavantajele lor, dar orice s-ar folosi, grija principală ar trebui să fie un periaj adecvat și regulat pentru dinți.
21 noiembrie 2019
Sănătatea orală și bolile cardiovasculare

Sănătatea orală și bolile cardiovasculare

Nenumărate studii au găsit un număr surprinzător de legături între sănătatea orală și cea a inimii. Cercetătorii de la Universitatea Columbia susțin ca îmbolnăvirea inimii poate începe din cavitatea bucala. S-a arătat ca persoanele care suferă de boli ale gingiilor prezintă riscuri de doua ori mai mari
25 septembrie 2019

Ce trebuie sa știți despre pasta de dinti a copiilor voștri

Dacă citiți acea propoziție ca pe o mirare răspândita pe fața dumneavoastră, atunci această postare este pentru dumneavoastră! Este posibil să nu fiți de acord cu bună știință să introduceți pesticide și alte substanțe chimice dăunătoare în corp., dar asta faceți în fiecare dimineață și în fiecare seară când vă spălați dinții. Suna nebunește, nu?
2 septembrie 2019
Cum îți poate salva un microscop dantura

Cum îți poate salva un microscop dantura

Cei mai mulți oameni ajung la medicul stomatolog in urma durerilor provocate de cariile apărute in cavitatea bucala și merg pe ideea preconceputa de “ma duc și-l scot” neștiind de fapt ca la ora actuala tehnologia avansată in domeniu precum și specializarea medicilor ajuta la salvarea dinților care in alte vremuri erau scoși.
24 iunie 2019
tratamentul canalului dentar copii

Tratamentul de canal pentru copii

Mulți adulți au avut în trecut un canal radicular. Dar știi că copiii pot avea, de asemenea, tratamente similare pentru dinți? Unul dintre scopurile endodonției este menținerea dentiției într-o stare fiziologică funcțională pentru menținerea sănătății orale și sistemice. Trauma danturii în curs de dezvoltare, când are ca rezultat necroza pulpei și formarea incompletă a rădăcinilor, poate duce la pierderea prematura a dinților permanenți ceea ce poate compromite dentiția.
20 iunie 2019
albirea dintilor brasov

Albirea dentara, o faceți corespunzător?

14 iunie 2019
implantul dentar

Implantul dentar

Este un sistem care se fixează în osul maxilarului și reprezintă rădăcina artificială pe care se construiește un dinte artificial. Implantul dentar reprezintă soluția optimă pentru tratamentul implanto-protetic clasic efectuat în două etape, sau modern cu încărcare imediată – conceptul One Day Implant.
10 iunie 2019
ce trebuie sa stim despre zirconiu

Ai nevoie de coroana dentara de calitate?

Daca raspunsul este DA, atunci coroana de zirconiu este potrivita pentru tine. Dar sa discutam despre nevoia ta. Motivul pentru care cauți pe net coroana dentara zirconiu este cel mai probabil ca ai scos in dinte și ai nevoie sa acoperi gaura rămasă sau ai nevoie de tratament de canal și trebuie sa acoperi cu coroana rădăcinile rămase.
//]]>