fbpx

Un implant dentar – Ce este?

Un implant dentar este un șurub metalic instalat în mandibula care devine o parte a acesteia și deține o imitație a unui dinte (așa-numita coroană dentară).

Printr-o descriere mai simpla un implant dentar este un șurub sau cadru metalic instalat în mandibula dvs. care devine o parte a maxilarului dvs. și deține o imitație a unui dinte (așa-numita coroană dentară). Șurubul în sine este inofensiv și nu provoacă niciun disconfort – pacientul uită repede de el. Ca dinte artificial, coroana este de obicei din porțelan, ceramică, metal, zirconiu sau chiar aur. Unii oameni merg mai departe și își înlocuiesc dinții cu aurul, unii caută doar o imitație plăcută a dinților crăpați, distruși sau pierduți și au ales zirconiul, pentru că se potrivește cel mai bine culorii naturale a dinților.

Implanturile dentare imită dinții naturali prin culoare, duritate și funcție. Atunci când sunt îngrijite corespunzător, acestea pot dura o viață întreagă. După greutatile mâncării zilnice fără dinți, imaginați-vă că vă puteți bucura în cele din urmă de carne crocantă sau alimente solide. Acesta este motivul pentru care implanturile dentare se potrivesc atat de bine. Mulți oameni se întreabă cum este posibil acest lucru. Deci, să aruncăm o privire mai atentă asupra întregului proces.

implant dentar brasov

Cum funcționează implanturile dentare?

Construcția implantului dentar

Implantul este compus din șurub, bont și coroană.

Gaura după dintele extras servește ca un punct de fixare bun pentru implant (șurub), care este instalat cu atenție în interior și lăsat pentru a vindeca osul și gingia înconjurătoare.

Așa-numitul bont este necesar pentru a asigura implantul și a permite descoperirea ei în viitor. Atunci când țesutul osos și gingival se vindecă corect, de obicei în aproximativ 3 până la 6 luni, implantologul desface șurubul și în cele din urmă poate atașa coroanele la implant, finalizând întreaga procedură.

Implanturile dentare se pretind a fi o intervenție chirurgicală în condiții de siguranță, cu o rată mare de succes. aceasta a fost realizată de peste 50 de ani acum în toată lumea, deci nu trebuie sa fim stresați.

Când sunt instalate, implanturile sunt greu de diferențiat de propriii dinți naturali de implant, decât dacă vă place prea mult cafeaua și țigările! Apoi, restul dinților naturali vor începe să se estompeze – toate, cu excepția coroanei la comandă.

Întreaga procedură, de la instalarea șurubului până la montarea coroanelor, necesită cel puțin 3/4 vizite la o clinică și 3-6 luni de timp pentru a o finaliza, este mult mai riscant dacă încercați să o faceți mai repede .

Sunt implanturile dentare sigure?

Instalarea șuruburilor înainte de a trata eventualele infecții ale canalului rădăcinilor sau montarea coroanelor înainte ca șuruburile să se fi vindecat corespunzător cu osul și gingia pot duce la complicații neplăcute. Succesul unui implant dentar depinde în mare parte de un lucru: acesta trebuie să fie fixat și imobil pentru a funcționa corect. În caz contrar, este un lucru riscant și poate avea ca rezultat înghițirea coroanelor făcute la comandă și asta ar fi mai degrabă evitat cu orice preț. Din acest motiv, este atât de important că doar unor specialisti cu experiență ar trebui să li se permită să introduca implanturi in os.

Implanturile nu trebuie să provoace disconfort în timpul mâncării, mestecării, măcinării sau chiar zâmbetului. Cel mai important: nu ar trebui să se miște niciodată. Cu toate acestea, dacă pacientul este rezonabil și așteaptă în mod corespunzător 3-6 luni, atunci va beneficia de un nou zâmbet strălucitor în 99% din cazuri. Greșelile în implantarea dentară sunt foarte rare și, de obicei, sunt cauzate de structura pacientului maxilar, mai degrabă decât de strângerea mâinii specialistului, așa că nu vă îngrijorați.

În general, primele trei tipuri de implanturi dentare despre care veți auzi sunt următoarele:

  • un singur implant instalat pentru a înlocui un dinte pierdut sau crăpat, este ținut de un șurub;
  • implanturi de pod care de obicei dețin 3 coroane cu două șuruburi pe fiecare parte a podului;
  • un arc întreg de dinți artificiali noi fixați cu 4,5 sau 6 implanturi care înlocuiesc maxilarul întreg numit All on 4, All on 5 sau All on 6.

La ce trebuie să vă așteptați de la o procedură de implant dentar?

  1. Examinare, radiografii, plan de tratament
  2. Îndepărtarea dinților
  3. Procedura grefei osoase sau ridicarea sinusurilor – dacă este necesar
  4. Plasarea unui implant dentar și a unui inel de vindecare
  5. Montarea coroanei
  6. Un timp pentru ca gingia și mandibula să se vindece între aceste etape, cel puțin câteva luni pentru a încheia procesul

Dantura perfecta intr-o singura zi: One day implant

Se poate obtine dantura perfecta intr-o singura zi?
Acest lucru este posibil datorita avansarii tehnologiei din ultimii ani. Este vorba de montarea implanturilor si aplicarea lucrarii in aceeasi zi.

Lucrare protetica pe implanturi

Lucrarile protetice mobilizabile pe implanturi sunt o optiune excelenta pentru refacerea functiei masticatorie si estetice la pecientii edentati total sau sub-total, la care o lucrare fixa supra-implantara nu este viabila.

//]]>