fbpx
ortodont brasov

Aparatul dentar este recomandat atat pentru copii cat si pentru adulti, fiind cea mai eficienta metoda de a corecta pozitia dintilor, fie ca e vorba de probleme precum dinti inghesuiti, dinti cu spatii intre ei, dinti rotiti sau chiar dinti aliniati pe diferite niveluri.

Pentru copii intre 8 si 11 ani recomandam aparatul mobil, care stimuleaza si dezvoltarea oaselor. In cazul acestui tip de aparat, tratamentul depinde foarte mult de dorinta copilului de a respecta indicatiile medicului, de a purta aparatul atata timp cat este necesar, lucru extrem de dificil la aceasta varsta.

Medicii nostri colaboreaza cu parintii, facandu-l pe copil sa inteleaga ca purtarea aparatului nu este optionala, ci un tratament ce trebuie acceptat ca atare.

In cazul aparatului fix, exista avantajul ca tratamentul nu mai depinde de colaborarea cu copilul, dar se aplica incepand cu varsta de 11 ani. Aparatele dentare trebuie purtate cu constiinciozitate atata timp cat este nevoie.

Cum sa alegi aparatul ortodontic potrivit?

Aparatul dentar in zilele noastre nu mai e considerat doar un tratatment ortodontic, ci un necesar al vietii cotidiene. In general se recomanda in cazul inghesuirilor dentarea, supraacoperirii, malocluzie cu afectarea articulatiei sau a altor probleme functionale. Dupa evaluarea cazului tau, medicul iti va spune ce fel de aparat dentar ai nevoie si care sunt costurile lui.

Curatarea dintilor dupa purtarea aparatelor dentare

Inainte de aparitia stomatologiei moderne, ceea ce au folosit medicii dentisti a fost cimentul pentru a fixa bracketii pe dinti. Acesta, daca nu era curatat in mod corespunzator, lasa pete pe dinti.

//]]>