fbpx

Tratamentul de canal pentru copii

albirea dintilor brasov
Albirea dentara, o faceți corespunzător?
20 iunie 2019
Cum îți poate salva un microscop dantura
Cum îți poate salva un microscop dantura
2 septembrie 2019
tratamentul canalului dentar copii

Mulți adulți au avut în trecut un canal radicular.

Dar știi că copiii pot avea, de asemenea, tratamente similare pentru dinți?

Unul dintre scopurile endodonției este menținerea dentiției într-o stare fiziologică funcțională pentru menținerea sănătății orale și sistemice. Trauma danturii în curs de dezvoltare, când are ca rezultat necroza pulpei și formarea incompletă a rădăcinilor, poate duce la pierderea prematura a dinților permanenți ceea ce poate compromite dentiția.

Tratamentul canalelor de rădăcină se efectuează la copii din anumite motive, cel mai frecvent, ca urmare a traumelor sau, mai puțin frecvent, a cariilor dentare. Calitatea tratamentului canalului rădăcinii a fost legată de succesul și de sănătatea periapicală a dinților tratați endodontic aliat în mai multe ocazii.
Alteori, când cavitatea este extinsă, medicul dentist ar putea opta pentru procedurile de tratare a canalelor radiculare, cum ar fi pulpotomia. Scopul pulpotomiei este de a îndepărta pulpa coronală, care a fost inflamată ireversibil, lăsând în urmă pastele radiculare, eventual sănătoase sau reversibil inflamate.

Există câteva indicații în care pulpotomia este considerată o opțiune bună de tratament pentru a salva dintele de foame. Când există carii în apropierea pulpei. În cazul în care nu există nici o implicare a pulpei radiculare, nici un istoric al durerii și hemoragiei spontane nu este ușor controlat în timpul procedurii. Doar efectuați pulpotomie când nu există absces sau fistula prezentă.

Pentru ca acest tratament să aibă o rată ridicată de succes, dintele trebuie să aibă o lungime de rădăcină mai mare de 1/2 și fără nici o expunere la pulpa .
Este crucial să rămână dintele până când dentiția permanentă va începe să explodeze. După cum știm, dintele de foiță servește funcția de reținere a spațiului în interiorul arcului dentar.

Când sângerarea din canalul radicular este extinsă și nu poate fi oprită în decurs de 4 minute, pulsomia este terminată. Această procedură elimină țesutul pulpei radiculare ireversibil inflamate sau necrotice și curăță ușor sistemul de canal rădăcină.

tratament canal dentar brasov

Practicantul dentar va obtura canalele radiculare cu o umplutură care va resorbi aceeași rată ca și dinte și va fi eliminată rapid dacă extrudarea accidentală a vârfului. Această procedură nu este standardă și se realizează numai atunci când dintele este diagnosticat ca pulpită ireversibilă sau există o hemoragie profundă după pulpotomie.

Materialele utilizate pentru obturarea canalului după curățare includ CaOH cu iodoform (Vitapex), Iodoform, Camfor, Mentol & Parachlorophenol (KriPaste). Aceste materiale au proprietăți care pot asigura eliminarea bacteriilor din sistemul canalului, crearea unei structuri pentru îngroșarea țesuturilor noi și prevenirea reinfectării prin crearea unui sigiliu etanș la bacterii.

În funcție de severitatea și experiența dentistului, unii pot efectua o singură vizită la cabinetul stomatologic pentru a finaliza procedura, în timp ce unele cazuri pot necesita 2 vizite.

Una dintre principalele diferențe între tratamentele endodontice la copii comparativ cu adulții este prevalența rădăcinilor imature. Pierderea vitalității este o sechestru obișnuită a traumatismelor dentare și poate duce la dezvoltarea rădăcinii reținute dacă acest lucru survine înainte de maturizare.

Procedurile endodontice regenerative țin promisiunea restaurării complexului pulpă / dentină în dinți cu rădăcini imature și pulpă necrotică. Totuși, parintii copilului trebuie să înțeleagă situația și să fie informați despre procedură pentru a evita orice neînțelegere. Evoluția rapidă a endodonției regenerative va schimba, fără îndoială, modul în care practicienii abordează tratamentul canalului rădăcinos la copii.

Pentru programari ne puteti contacta la tel:  0728 825 214

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *