fbpx

Tratamentul de canal asistat de microscop

plomba dentara brasov
Un zambet frumos cu plombe dentare
26 februarie 2019
ce trebuie sa stim despre zirconiu
Ai nevoie de coroana dentara de calitate?
10 iunie 2019
tratament de canal asistat de microscop

Durerile de dinti sunt de cele mai multe ori ignorate de catre pacienti, sau tratate necorespunzator. De cele mai multe ori, in spatele acestor dureri se ascund probleme mult mai grave, cum ar fi infectiile sau carii dentare aflate intr-un stadiu avansat. Pentru ca dintele afectat sa fie salvat, este nevoie de un trataent endodontic realizat in cabinetul stomatologic.

tratament de canal asistat de microscop

Tratamentul endodontic, cunoscut ca tratamentul de canal, are ca scop tratarea nervului. O infectie netratata se acumuleaza si poate afecta osul, avand ca effect pierderea dintelui.

Cu ajutorul tratamentului endodontic, pulpa dentara este indepartata, dintele este curatat, iar spatial ramas gol este umplut cu un material care sa suplineasca lipsa nervului.

Cauzele principale ale afectiunilor pulpei dentare sunt:

  • Cariile complexe
  • Trauma suferite la nivelul dintilor
  • Crapaturi care apar pe suprafata dintilor
  • Lucrari dentare deteriorate sau care nu au fost realizate corect.

La clinica stomatologica Premiere Dent din Fagaras, tratamentul se realizeaza asistat de microscop, acest tratament fiind cel mai eficient si in acelasi timp cel mai rapid. Un tratament asistat de microscop poate dura 1-2 sedinte, in timp ce, pentru un tratament classic, este nevoie de 4-5 sedinte.

Rata de success a tratamentului asistat de microscop este de asemenea mult mai mare, deoarece medical dentist are o vizibilitate sporita asupra dintelui atat la suprafata cat si in interior. Astfel pot fi identificate toate canalele, lucru care nu poate fi observant la radigrafie sau cu ochiul liber.

Dintii care sunt tratati pot fi in continuare afectati de cariile dentare, de aceea este necesara o igiena orala corecta pentru ca dintele restaurant sa nu va ma idea batai de cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *