fbpx

Periute de dinti electrice VS manuale

Sănătatea orală și bolile cardiovasculare
Sănătatea orală și bolile cardiovasculare
21 noiembrie 2019
Candidatul ideal pentru implant dentar
19 iunie 2020
periuta de dinti electrica sau manuala

Asistența medicală orală este foarte importantă. Astăzi avem o gamă largă de opțiuni din care să alegem: perii de dinți manuale sau electrice, diverse tipuri de pastă de dinți și ata dentară, precum și kituri și dispozitive de albire a dinților. Când vine vorba de cel mai bun tip de periuță de dinți, amândoua au avantajele și dezavantajele lor, dar orice s-ar folosi, grija principală ar trebui să fie un periaj adecvat și regulat pentru dinți.

Periute de dinti traditionale

Cel mai important avantaj al periei de dinți tradiționale este că se poate controla modul în care se face periajul pentru a curăța dinții, se poate regla viteza și presiunea în timp ce se efetueaza periajul și se poate alege, de asemenea, o curățare mai ușoară în zonele sensibile. Alte avantaje includ, costuri mai mici, ambalare mai bună în timpul călătoriei si faptul ca nu se bazează pe o baterie.
Dezavantajul periei de dinți tradiționale este că procesul de periere durează mai mult timp, iar utilizatorul trebuie să-și stabilească propriul cronometru (dacă este dispus să respecte regula de aur a timpului de perie de 2 minute).

Periute de dinti electrice

Periuțele de dinți electrice au fost inventate la sfârșitul anilor 1990 și, în multe moduri, au revoluționat modul în care ne spălăm dinții. Avantajele unei perii de dinți electrice includ: ușurință de utilizare, o curățare mai eficientă (oferă între 6.000 și 30.000 de lovituri pe minut, sarcină imposibilă pentru periuțele de dinți manuale), este mai distractiv de utilizat: în special pentru copiii care ar putea avea nevoie de un pic mai convingător să se spele pe dinți de două ori pe zi.
Dezavantajele periei de dinți electrice sunt ca aceasta include costuri semnificativ mai mari (orice periuță electrică va costa mai mult decât una tradițională), durata de viață a bateriei, faptul că trebuie să fie înlocuite capetele la fiecare patru până la șase săptămâni, ceea ce înseamna o creștere a costurilor de spălare a dinților.
Periuțele de dinți electrice nu sunt recomandate celor cu anumite probleme ale gingiilor, deoarece vibrațiile pot fi prea dure pe linia gingiilor. Puteți întreba un medic stomatolog dacă ar fi potrivit pentru dumneavoastră.
Un alt mic dezavantaj ar fi curatare pastei de dinti stropita de pe oglinda.

Copiii beneficiază în special de utilizarea unei periuțe electrice. Recomandă cu drag copiilor tăi să învețe cum să folosească periuța de dinți electrică. Utilizarea de periuță de dinți electrică compensează aproape lipsa de îndemânare și motivație. De asemenea, este mai ușor să periați dinții copilului dvs. folosind o periuță electrică de dinți.
Pentru fumători și cei care doresc să îndepărteze colorarea dinților, o periuță electrică este foarte eficientă.
Indiferent de tipul de periuță pe care alegeți să o utilizați, trebuie să vă amintiți întotdeauna să o schimbați după o anumită perioadă de timp.

Pentru mai multe informații despre o rutină de îngrijire orală sănătoasă și tratamente stomatologice specializate în străinătate, puteți contacta clinica noastră stomatologică .
Având aceeași perioadă de timp, periuța de dinți electrică va fi mai eficientă la îndepărtarea plăcii decât o periuță de dinți manuală. Asta nu înseamnă că o periuță de dinți obișnuită nu poate să funcționeze în mod similar și să funcționeze bine. Se poate, dar va dura mai mult timp și efort din partea voastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

//]]>