fbpx

Dantura perfecta intr-o singura zi: One day implant

sindromul dintelui fisurat
Sindromul dintelui fisurat
20 aprilie 2018
eroziune dentara
Ce este eroziunea dentara?
23 mai 2018
one day implant

Se poate obtine dantura perfecta intr-o singura zi? 

Acest lucru este posibil datorita avansarii tehnologiei din ultimii ani. Este vorba de montarea implanturilor si aplicarea lucrarii in aceeasi zi.

Acest concept, de dinti intr-o singura zi, include si all-on-four, un sistem care permite ca acele 4 implanturi sa sustina cei 12 dinti ai unei arcade, indiferent daca superioara sau inferioara

Cine poate beneficia de acest sistem?

Orice pacient satul de vizite la dentist, cu dantura care nu i se potriveste sau cu care nu poate manca, poate beneficia de acest procedeu revolutionar. Odata cu avansarea tehnicii, este posibil sa beneficieze de implanturi chiar si pacientii care nu au suficient os posterior.

Cum se procedeaza?

Inserarea implantului presupune o analiza amanuntita o pacientului si stabilirea pozitiei pe arcada a implantului, numarul necesar variaza, putand fi 4,6 sau in functie de suportul osos individual.

Consultatia:

Dupa ce ati luat decizia sa mergeti inainte in vederea inserarii unui implant dentar, la consultatie vi se face evaluarea suportului osos pe baza unui tomograf dentar, se evalueaza costurile si durata tratamentului.

Fie ca ai 1, 2, 3 sau toata dantura lipsa, pentru a beneficia de implantul dentar intr-o singura zi, este obligatoriu sa respecti urmatorii pasi:

  • Pasul 1 (cu o zi inainte): Consultatia si efectuarea analizelor sunt obligatorii, urmand ca in aceeasi zi sa se stabilieasca daca pacientul este apt pentru interventie. Daca acesta intruneste conditiile realizarii procedurii, se iau 2 amprente pentru realizarea dintilor provizorii.
  • Pasul 2: Anestezia, Extractia (daca este cazul), inserarea implanturilor si a bonturilor protetice, asa cum sunt descrise in procedura de implant cu incarcare imediata. In functie de numarul de implanturi si de procedurile conexe necesare (extractii, aditii osoase etc), acest pas poate dura de la cateva zeci de minute la cateva ore, in functie de complexitatea lucrarii.
  • Pasul 3:  Luarea altor 2 aprente dentare care vor fi trimise la laborator pentru realizarea dintilor provizorii.
  • Pasul 4: In aceeasi zi, spre seara, dintii provizorii sunt montati pe implanturile dentare. Are loc ajustarea, aranjarea si cimentarea sau insurubarea acestora pe bonturile protetice ale implanturilor. La finalul zilei, vei pleca spre casa cu dintii noi.

Dupa 3 luni de la procedura se revine la clinica pentru inlocuirea dintilor provizorii cu cei permanenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

//]]>