fbpx

Curatarea dintilor dupa purtarea aparatelor dentare

cum sa alegi aparatul ortodontic potrivit
Cum sa alegi aparatul ortodontic potrivit?
24 septembrie 2018
dinti colorati la copii
Ce facem cu dintii de lapte care au suferit o trauma??
26 noiembrie 2018
Curatarea dintilor dupa purtarea aparatelor dentare

Inainte de aparitia stomatologiei moderne, ceea ce au folosit medicii dentisti a fost cimentul pentru a fixa bracketii pe dinti. Acesta, daca nu era curatat in mod corespunzator, lasa pete pe dinti.
Acum, cele mai recente generatii de cimenturi utilizate sunt folosite fara a afecta structura si coloratia dintilor. Insa cele mai noi tipuri de bracketi necesita sa aveti o igiena orala perfecta daca nu doriti ca dintii dumneavoastra sa fie colorati dupa indepartarea armaturilor.

Placa bacterian, tartrul sau resturle de alimente care ar putea fi prinse intre dinti si bracketi trebuie indepartate cu grija. Daca nu tineti cont de acest lucru, fata frontala a dintilor va deveni colorata si nu va putea fi readusa la culoarea anterioara.

De fapt, cel mai comun motiv pentru care dintii se coloreaza dupa un tratament ortodontic este acela ca pacientul nu a tinut cont de o igiena dentara riguroasa. Pentru aceasta medicul dentist trebuie sa puna accentul pe o tehnica de periaj corecta, facand o demonstratie pentru a se asigura ca pacientul a inteles. Odata cu indepartarea bracketilor aparatului dentar si afectarea smaltului, coloratia dintelui nu va putea fi schimbata. De aceea trebuie pus accentul pe preventie si igiena impecabila.
Daca se va ajunge la aceasta situatie, medicul dentist va va sugera sa va lustruiti sau sa va albiti dintii.

Aceste tehnici va pot restabili culoarea anterioara a dintilor sau vor ramane pete, acestea putand fi indepartate prin folosirea pastelor de dinti pentru albire si perierea zonelor afectate timp de cel putin 10 minute dimineata si seara.

Anumite alimente precum cafeaua, ceaiul, fumatul, cunoscute pentru urmele inestetice ce le pot lasa pe dinti trebuie evitate.
Incercati de asemenea sa utilizati sare in combinatie cu pasta de dinti, ajuta la indepartarea petelor. Si nu uitat sa va spalati pe dinti de fiecare data cand mancati ceva.

Unii dentisti v-ar putea oferi un tratament concentrat cu fluorura pentru a putea elimina abraziunile provocate de decalcifierea dintilor.
Exista si benzi de albire a dintilor care va vor ajuta sa eliminati petele de pe dintii dumneavoastra, rapid si in cateva zile se va vedea o diferenta notabila.

Cu toate acestea, daca aveti acumulata multa placa bacteriana si tartru, ele nu vor fi atat de eficiente.

Cea mai buna solutie este sa-ti faci pasta si periuta de dinti prietenii tai.

Daca va periati in mod regulat, nu trebuie sa va faceti griji la indepartarea aparatului dentar. Este cea mai buna optiune, decat incercarea de a le albi mai tarziu prin untilizarea de produse si tehnici de indepartare a petelor.

Exista si dentisti cosmeticieni care ofera un proces numit “lipirea dintilor” care va elimina petele inestetice, apoi va fi folosit un material compozit pentru a le acoperi. Exista si tratamentul de inalbire peste albirea clasica, care va face dintii albi sa apara cu mult mai albi ca inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

//]]>