fbpx

Albirea dentara, o faceți corespunzător?

implantul dentar
Implantul dentar
14 iunie 2019
tratamentul canalului dentar copii
Tratamentul de canal pentru copii
24 iunie 2019
albirea dintilor brasov

In ultimii ani este o cerere din ce in ce mai mare pentru estetica dentara incluzând aici gaterele dentare sau albirea dinților

Suntem siguri că sunteți familiarizati cu produsele de albire dentară, cum ar fi pastă de dinți de albire, benzi și chiar forma de gel.

În acest context, clinicienii și specialiștii dentari sunt conștienți de importanța efectului de înălbire dentară în practica clinică .

În zilele noastre există două tipuri de tehnici supravegheate de medicul dentist: înălbire la domiciliu sau în birou. Deși albirea la domiciliu a fost cel mai frecvent tratament pentru dinții vitali, unii pacienți nu doresc să utilizeze instrumentul de albire zilnic timp de câteva săptămâni; așa că solicită înălbirea în cabinet, care produce rezultate mai imediate.

Există mai multe metode diferite de albire a dinților, fiecare cu mecanismul de acțiune al acestora. Eficacitatea acestor metode diferite depinde de decolorarea particulară a dinților care este tratată.

În primul rând, cum ne facem dinții?

Cauzele decolorării dinților pot fi clasificate în două grupe principale: colorarea intrinsecă și extrinsecă.

Colorarea intrinsecă, uneori numită colorare internă, poate fi atribuită unor factori cum ar fi genetica, vârsta (de la uzura smalțului în timp expunând dentina galbenă), antibiotice, niveluri ridicate de fluorură și tulburări de dezvoltare și pot începe înainte ca dintele să fi erupt. După erupția dintelui, unele restaurări dentare pot provoca colorarea dinților.

Pată exterioară, uneori numită colorare externă, se datorează în mare parte factorilor de mediu, inclusiv fumatul, pigmenții din băuturi și alimente, antibiotice și metale precum fierul sau cuprul. Compușii colorați din aceste surse sunt absorbiți în pelicula dentară dobândită sau direct pe suprafața dintelui, provocând apariția unei pete.

Pata pe dinți constă din compuși care au nuanțe de culoare sau mai întunecate numite cromogene care se acumulează în dinte (intrinsec) sau pe dinte (extrinsec).

albirea dintilor brasov fagaras

Mulți oameni nu sunt siguri de produsele care le servesc cel mai bine pentru a obține rezultatele pe care le doresc. Pasta de dinți de albire poate în mod obișnuit să ușureze culoarea dinților cu aproximativ una sau două nuanțe. Acestea sunt disponibile în supermarketuri și farmacii.
Pe de altă parte, există benzi de albire. Benzi de albire au fost introduse pe piață la sfârșitul anilor 1980. Acestea oferă un strat subțire de gel peroxidic pe benzi de plastic, care se potrivesc pe suprafețele bucale ale dinților. Există o varietate de produse de benzi albe pe piață cu instrucțiuni diferite. Un set tipic de instrucțiuni este de a aplica benzile de două ori pe zi timp de 30 de minute timp de 14 zile. Langerea dinților poate fi văzută în câteva zile, iar această metodă poate ușura dinții cu 1 sau 2 nuanțe. Există unele produse noi de benzi de albire care necesită doar o aplicare de 30 de minute pe zi, care au același punct final de albire ca produsele de două zile pe zi.

O altă metodă preferată este spălarea gurii. Clătiile de albire conțin surse de oxigen, cum ar fi peroxidul de hidrogen, pentru a reacționa cu cromogenii. Instrucțiunile producătorului sunt de clătire de două ori pe zi timp de 60 de secunde fiecare. Este nevoie de până la 3 luni pentru a vedea o îmbunătățire a culorii dintelui cu 1 sau 2 umbre.

Nu în ultimul rând, dacă optați pentru a face tratamentul pentru tine în confortul casei tale, este sistemul de albire a dinților pe bază de tavă. Acestea sunt disponibile atât pe plan profesional, cât și pe cele extrabursiere. Această metodă implică utilizarea unei tăvi montate care conține gel de albire cu peroxid de carbamide purtat timp de 2 până la 4 ore pe zi sau peste noapte. De obicei, urmând instrucțiunile producătorului, albirea dinților este vizibilă în câteva zile, luminând dinții cu 1 sau 2 nuanțe.

Cu toate acestea, există riscuri minime asociate cu albirea dinților. Există degradarea minerală a dinților, sensibilitatea crescută la demineralizare. Fără îndoială, unii pot fi eliminați de riscuri, beneficiile putând depăși potențialele efecte secundare. Cu toate acestea, există efect pozitiv din fluor, care este conținut de produsele moderne de înălbire, de exemplu, produse de la Ultradent.

De-a lungul anilor, am constatat că regimul optim pentru a obține persistența albinării dinților este de a urmări un tratament la birou cu tratamente lunare bazate pe acasă, care utilizează produse OTC. Acest regim va funcționa cel mai bine pentru a vă asigura că obțineți rezultatul optim și că sunteți cu adevărat mulțumit de tratamentul de albire,

În concluzie, albirea dentară este o excelentă procedură cosmetică. Supravegherea strategiei de albire a dinților de către un medic specialist din domeniul sănătății orale va reduce potențialele riscuri și va optimiza beneficiile de albire a dinților.

Fiți un consumator bine informat în procesul de supraveghere a celor mai bune tratamente pentru albirea dinților.
Pentru detalii sau programari, ne puteti contacta telefonic: 0728 825 214

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

//]]>