Invata cum sa folosesti ata dentara

Obiceiuri vicioase la copii – suptul degetelor
30 martie 2018
sensibilitatea dentara
Sensibilitatea dentara (Cauze si remedii)
16 aprilie 2018

Folosirea atei dentare indeparteaza placa bacteriana si alte resturi care nu pot fi indepartate doar prin periere. Folosind ata dentara zilnic creste sansa de a va pastra dintii sanatosi pentru o perioada indelungata si scade riscul aparitiei problemelor cu gingiile.Acest procedeu va poate ajuta si sa scapati de mirosul neplacut al gurii.

ata dentara
  1. Folositi cea mai eficienta ata dentara

Exista mai multe tipuri de ata dentara, insa este indicat sa o folositi pe cea care vi se potriveste, cu ceara, fara ceara, aromata sau nearomata. Iata ce trebuie sa stiti pentru a lua decizia corecta:

– Ata dentara are 2 forme de baza:

  • Nilon: realizata din mai multe fire de nailon, atoasa, cu posibilitatea de a putea fi rupta. Acest tip de ata este cu ceara sau fara.
  • PTFE (politetrafluoretilena): realizata dintr-un singur fir, avand posibilitatea de a fi utilizata chiar si in cele mai inguste spatii.

Daca ai spatiu mai mare intre dinti atunci poti folosi primul tip de ata dentara. Ata mono-filament este mai scmpa dar poate fi folosita cu o mai mare usurinta.

ata dentara

2. Infasoara capatul atei dentare in jurul degetului mijlociu (ata cu o lungime de 46-61 cm)

O mare parte dintre noi folosim ata dentara dupa periere. Folosirea acesteia inainte de periere poate face ca perierea sa fie mai eficienta, o cantitate mai mare de fluoride din pasta de dinti ajungand intre acestia, indepartand orice ramasita ramasa dupa folositea atei dentare.

3. Tineti ata dentara intre degetul mare si aratator.

Folositi doar 7.5-9 cm din lungimea atei dentare.

ata dentara

4. Folositi degetele mari pentru curatarea dintilor de sus.

Este indicat sa folositi degetele mari pentru curatarea dintilor de sus si degetele aratatoare pentru curatarea dintilor de jos. Insa nu ste o regula obligatorie, important este sa faceti cum va este mai confortabil.

premiere dent

5. Folositi ata dentara cu blandete

Nu conteaza cu ce dinti incepeti, atat timp cat veti curata toata dantura. Dupa ce ati ales de unde incepeti, folositi ata dentara cu blandete pentru a nu irita gingiile.

ata dentara

6. Miscati ata dentara in forma literei „C” cand intra in contact cu gingia, apoi folositi o miscare verticala pentru curatarea zonei.

Dupa ce ati curatat zona dintre dinti, curbati ata in jurul dintelui si lasati-o in jos pana intra in contact cu gingia. Acest procedeu va ajuta sa curatati conturul fiecarui dinte.

ata dentara

7. Repetati procesul pentru fiecare dinte in parte.

Luati fiecare dinte in parte, chiar daca acest lucru poate dura mai mult. Folositi o noua bucata de ata pentru fiecare dinte in parte.
Este posibil sa va sangereze gingiile la inceput, insa acesta poate fi un emn ca ar trebui sa folositi ata dentara mai des pentru curatarea lor.

ata dentara

8. Nu uitati sa curatati partea din spate a molarilor. 

De cele mai mule ori aceasta zona este afectata de probleme ale gingiilor sau dintilor.

apa de gura

9. Clatiti gura cu apa de gura sau apa normala dupa folosirea atei dentare.

Este utila clatirea gurii pentru indepartarea resturilor de mancare desprinse dupa folosirea atei.

dentist brasov

10. Folositi ata dentara cel putin o data pe zi

Este indicata folosirea atei dentare timp de 2-3 minute, insa si 60 de secunde pe zi pot imbunatati sanatatea gingiilor tale.

Surs articol: https://m.wikihow.com/Floss?amp=1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *