26 septembrie 2018
Curatarea dintilor dupa purtarea aparatelor dentare

Curatarea dintilor dupa purtarea aparatelor dentare

Inainte de aparitia stomatologiei moderne, ceea ce au folosit medicii dentisti a fost cimentul pentru a fixa bracketii pe dinti. Acesta, daca nu era curatat in mod corespunzator, lasa pete pe dinti.
24 septembrie 2018
cum sa alegi aparatul ortodontic potrivit

Cum sa alegi aparatul ortodontic potrivit?

Aparatul dentar in zilele noastre nu mai e considerat doar un tratatment ortodontic, ci un necesar al vietii cotidiene. In general se recomanda in cazul inghesuirilor dentarea, supraacoperirii, malocluzie cu afectarea articulatiei sau a altor probleme functionale. Dupa evaluarea cazului tau, medicul iti va spune ce fel de aparat dentar ai nevoie si care sunt costurile lui.
19 septembrie 2018
sfaturi de ingrijire orala

Sfaturi de ingrijire dentara pentru copii: jocuri si activitati

Peste 50% din copiii peste 5 ani au deja carii dentare, ceea ce compromite pe termen lung toata sanatatea bucala. Iata ce puteti face pentru a evita neplacerile aparitiei cariilor la copii:
12 septembrie 2018
sfaturi pentru ingrijirea dintilor

8 sfaturi pentru ingrijirea dintilor

Dintii sunt importanti intrucat ne ajuta la mancat si mai ales ca impresie in contactul interuman. Asa ca iata 8 sfaturi de urmat pentru ingrijirea acestora::
18 august 2018
coroana zirciniu

De ce sa alegem coroane din zirconiu?

Naturala sau artificiala, coroana dentara nu reprezinta altceva decat partea vizibila a unui dinte. Mai exact, este portiunea pe care in mod normal o vedem in cavitatea orala si care indeplineste functiile de baza ale dintelui: de masticatie si de maruntire a alimentelor. Este si motivul pentru care trebuie sa fie dotate cu maxima rezistenta si durabilitate.
8 august 2018
tratament laser dentar brasov

Frenectomia asistata de laser in stomatologia pediatrica

Cea mai mare provocare in stomatologia pediatrica este frica copilului fata de durere, de tratamentul dentar, frica de zgomot si de teama de ceva ce nu cunosc. Acesta este motivul pentru care interventiile chirurgicale in stomatologia pediatrica reprezinta o provocare speciala pentru copil, parinti si medicul stomatolog.
1 august 2018
albirea dintilor brasov

Albirea dintilor

Albirea, ca metoda de imbunatatire a aspectului dinților, este utilizata de peste 150 ani. Procedurile de albire folosite de-a lungul timpului, implicand produse chimice potential periculoase, cu o siguranta si eficacitate discutabile, au fost apreciate ca fiind oarecum de succes, fiind in principal utilizate pentru dintii devitali (dinti a caror pulpa a fost scoasa).
25 iulie 2018
aligner

ALIGNER – un instrument eficient pentru stomatologia estetica minim invaziva

In mod traditional, stomatologia estetica s-a confruntat cu provocarea tratarii dintilor nealiniati. Opțiunile de tratament disponibile pentru inghesuirea dentara usoara si moderata includ tehnici de ortodontie si stomatologie restaurativa. Multi dintre pacienti au ales abordarea restaurativa, cum ar fi fatetele ceramice in detrimentul tehnicilor ortodontice.
16 iulie 2018
air flow brasov

Ce este Air Flow?

Atat inainte cat si acum instrumentarul cu ultrasunete era si este foarte amplu uzitat pt detartrari profesionale. Prin airflowing se asigura o curatare mult mai intensa in zonele cel putin accesibile ale gurii dumneavoastra, iar procedura devine rapida si nedureroasa.