19 septembrie 2018
sfaturi de ingrijire orala

Sfaturi de ingrijire dentara pentru copii: jocuri si activitati

Peste 50% din copiii peste 5 ani au deja carii dentare, ceea ce compromite pe termen lung toata sanatatea bucala. Iata ce puteti face pentru a evita neplacerile aparitiei cariilor la copii:
12 septembrie 2018
sfaturi pentru ingrijirea dintilor

8 sfaturi pentru ingrijirea dintilor

Dintii sunt importanti intrucat ne ajuta la mancat si mai ales ca impresie in contactul interuman. Asa ca iata 8 sfaturi de urmat pentru ingrijirea acestora::
18 august 2018
coroana zirciniu

De ce sa alegem coroane din zirconiu?

Naturala sau artificiala, coroana dentara nu reprezinta altceva decat partea vizibila a unui dinte. Mai exact, este portiunea pe care in mod normal o vedem in cavitatea orala si care indeplineste functiile de baza ale dintelui: de masticatie si de maruntire a alimentelor. Este si motivul pentru care trebuie sa fie dotate cu maxima rezistenta si durabilitate.
8 august 2018
tratament laser dentar brasov

Frenectomia asistata de laser in stomatologia pediatrica

Cea mai mare provocare in stomatologia pediatrica este frica copilului fata de durere, de tratamentul dentar, frica de zgomot si de teama de ceva ce nu cunosc. Acesta este motivul pentru care interventiile chirurgicale in stomatologia pediatrica reprezinta o provocare speciala pentru copil, parinti si medicul stomatolog.
1 august 2018
albirea dintilor brasov

Albirea dintilor

Albirea, ca metoda de imbunatatire a aspectului dinților, este utilizata de peste 150 ani. Procedurile de albire folosite de-a lungul timpului, implicand produse chimice potential periculoase, cu o siguranta si eficacitate discutabile, au fost apreciate ca fiind oarecum de succes, fiind in principal utilizate pentru dintii devitali (dinti a caror pulpa a fost scoasa).
25 iulie 2018
aligner

ALIGNER – un instrument eficient pentru stomatologia estetica minim invaziva

In mod traditional, stomatologia estetica s-a confruntat cu provocarea tratarii dintilor nealiniati. Opțiunile de tratament disponibile pentru inghesuirea dentara usoara si moderata includ tehnici de ortodontie si stomatologie restaurativa. Multi dintre pacienti au ales abordarea restaurativa, cum ar fi fatetele ceramice in detrimentul tehnicilor ortodontice.
16 iulie 2018
air flow brasov

Ce este Air Flow?

Atat inainte cat si acum instrumentarul cu ultrasunete era si este foarte amplu uzitat pt detartrari profesionale. Prin airflowing se asigura o curatare mult mai intensa in zonele cel putin accesibile ale gurii dumneavoastra, iar procedura devine rapida si nedureroasa.
23 mai 2018
eroziune dentara

Ce este eroziunea dentara?

Eroziunea dintilor poate fi o afectiune dentara care include depuneri pe smaltul dintilor provocate de aciditate. De obicei smaltul dentar este o substanta foarte dura care acopera dintele. De cele mai multe ori este distrus de aciditatea creata de consumul de bauturi carbogazoase, cafea, ceai sau de fumat. Aciditatea indeparteaza smaltul de pe dinti. Dupa ce smaltul dentar este distrus, sansele de eroziune dentara cresc.
7 mai 2018
one day implant

Dantura perfecta intr-o singura zi: One day implant

Se poate obtine dantura perfecta intr-o singura zi? Acest lucru este posibil datorita avansarii tehnologiei din ultimii ani. Este vorba de montarea implanturilor si aplicarea lucrarii in aceeasi zi.